Ontdek de beste restaurants in Haarlem en geniet v
restaurants Haarlem

Hoeveel eetgelegenheden zijn er in Haarlem?



Er zijn in totaal meer dan 500 eetgelegenheden in Haarlem

Haarlem staat bekend om zijn diverse culinaire scene met een breed scala aan restaurants, cafés, eetcafés, lunchrooms en foodtrucks. Van Michelin-sterrenrestaurants tot gezellige buurtbistro's, er is voor elk wat wils in deze bruisende stad.

De eetgelegenheden in Haarlem bieden een mix van internationale en lokale gerechten

Met invloeden uit de hele wereld en een focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd aanbod aan smaken en keukens. Of je nu zin hebt in Italiaans, Aziatisch, Frans of Nederlands eten, Haarlem heeft voor ieder wat wils.

Hoeveel kost het om te eten bij Tatsu?



Menu prijzen bij Tatsu

Bij Tatsu kunt u genieten van heerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. De prijzen variëren van ongeveer €10 voor een kom ramen tot €20 voor een uitgebreide bento box.

Extra kosten

Naast de prijs van de gerechten moet u ook rekening houden met eventuele extra kosten, zoals drankjes of fooi. Over het algemeen kunt u voor ongeveer €15 tot €30 per persoon genieten van een volledige maaltijd bij Tatsu.

Is Haarlem gezellig

Wat zijn de absolute must-do's in Haarlem?



Must-see bezienswaardigheden in Haarlem

In Haarlem zijn er diverse absolute must-do's die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze historische stad. Zo is een bezoek aan de Grote Markt met de imposante St. Bavokerk en het stadhuis zeker de moeite waard. Vergeet ook niet om een wandeling te maken langs de grachten en de vele hofjes die Haarlem rijk is.

Culinaire hoogtepunten in Haarlem

Naast de prachtige bezienswaardigheden heeft Haarlem ook een bruisende culinaire scene die je niet mag overslaan. Proef de lokale lekkernijen op de gezellige terrassen en in de vele restaurants die de stad rijk is. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de historische Jopenkerk, waar je kunt genieten van ambachtelijk gebrouwen bier en heerlijke gerechten.



Meer info: lunch tips haarlem

Is het gezellig in Haarlem?



Gezelligheid in Haarlem

Haarlem staat bekend om zijn gezellige sfeer met historische straatjes, leuke winkels en gezellige terrasjes. De vele restaurants en cafés zorgen voor een levendige en warme atmosfeer in de stad.

Culturele diversiteit

Door de diverse mix van culturele evenementen, zoals festivals, concerten en exposities, is er altijd wel iets te beleven in Haarlem. De vriendelijke locals dragen ook bij aan de gezelligheid en maken het een plek waar je je snel thuis zult voelen.

Wat zijn de Gouden Straatjes in Haarlem

Wat zijn de bekende straatjes in Haarlem die ook wel de Gouden Straatjes worden genoemd?



Bekende Gouden Straatjes in Haarlem

In Haarlem zijn er verschillende straatjes die ook wel de Gouden Straatjes worden genoemd vanwege hun charmante uitstraling en unieke winkels. Enkele voorbeelden zijn de Gierstraat, Kleine Houtstraat en de Zijlstraat.

Unieke winkels en gezellige sfeer

Deze straatjes staan bekend om hun unieke winkels, boetiekjes en gezellige cafes. Ze zijn ideaal om te winkelen, een kopje koffie te drinken of gewoon te genieten van de sfeer van Haarlem. De Gouden Straatjes zijn een must-visit voor zowel locals als toeristen die op zoek zijn naar een bijzondere winkelervaring.

Wat zijn de hoogtepunten die je niet mag missen in Haarlem?



Ontdek de historische binnenstad

Haarlem staat bekend om zijn prachtige historische binnenstad met de imposante Grote Markt, de sfeervolle hofjes en de vele winkelstraten. Bezoek zeker de Grote Kerk, het Teylers Museum en de beroemde Jopenkerk voor een authentieke Haarlemse ervaring.

Geniet van de natuur in de omgeving

Naast de levendige binnenstad heeft Haarlem ook veel groen te bieden. Maak een wandeling of fietstocht door de mooie duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland of ontspan aan het strand van Bloemendaal aan Zee. Vergeet ook niet de prachtige Keukenhof te bezoeken in het voorjaar, wanneer de tulpen in bloei staan.