Hoe werkt een kledingbak en wat gebeurt er met ged
kledingbak

Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?



Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding in Nederland in te leveren. Zo kun je terecht bij kledingwinkels zoals H&M, Zara en C&A die vaak speciale inzamelbakken hebben. Daarnaast zijn er ook verschillende goede doelen en organisaties zoals het Leger des Heils en Sympany die oude kleding inzamelen voor hergebruik of recycling.

Wat gebeurt er met ingeleverde kleding?

De ingeleverde kleding wordt gesorteerd op bruikbaarheid en kwaliteit. Kleding die nog in goede staat is, wordt gereinigd en verkocht in tweedehandswinkels of naar ontwikkelingslanden gestuurd. Versleten kleding wordt gerecycled tot bijvoorbeeld poetslappen of isolatiemateriaal. Op deze manier wordt er bewust omgegaan met textielafval en draag je bij aan een duurzamere samenleving.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In kledingcontainers mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld T-shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn. Ook beddengoed, zoals dekens en kussenslopen, zijn toegestaan.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vuile of natte kleding in de kledingcontainer te deponeren. Daarnaast mogen ook geen schoenen zonder bijpassend paar, ondergoed, sokken en versleten textiel worden ingeleverd. Het is belangrijk dat de ingeleverde kleding nog herdraagbaar is voor een tweede leven.

Wat mag er niet in de kledingcontainer

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om elektronische apparaten, zoals mobiele telefoons en laptops, in de kledingcontainer te deponeren. Deze moeten apart worden ingeleverd bij een daarvoor bestemde inzamellocatie.

Verboden items in kledingcontainer

Daarnaast is het ook niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de container te gooien, aangezien dit de kwaliteit van de rest van de kleding kan aantasten. Het is belangrijk om alleen schone en droge kleding in te leveren om ervoor te zorgen dat het gerecycled kan worden.



Meer info: kledingcontainer

Wat zijn de acceptabele items voor donatie in de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Acceptabele items voor donatie

In de kledingcontainer van het Leger des Heils kunnen kledingstukken worden gedoneerd die schoon, heel en draagbaar zijn. Dit omvat bijvoorbeeld T-shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Niet-acceptabele items voor donatie

Niet-acceptabele items voor donatie zijn kledingstukken die versleten, kapot of bevlekt zijn. Ook ondergoed en sokken worden over het algemeen niet geaccepteerd. Het is belangrijk om alleen items te doneren die nog bruikbaar zijn voor anderen.

Wat zijn de acceptabele items voor donatie in de kledingcontainer van het Leger des Heils